Start Up!

Pensioen? Laten we daar vooral niet te veel over nadenken! We hebben nu een prima baan, als er aan het einde van de maand nog wat over is sparen we wat, en pensioen is eh … voor later toch? Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de meerwaarde zichzelf fysiek, mentaal of spiritueel te blijven ontwikkelen. Financiële ontwikkeling blijft echter vaak een ondergeschoven kind.  Wij willen daar verandering in aanbrengen.

Begin 2014 kwamen Sterre en ik bij elkaar om te kijken of we samen ‘iets konden doen’. We kenden elkaar toen al zo’n 20 jaar en hoewel de intentie om samen een bedrijf te beginnen vaker was uitgesproken was het er al die jaren nooit van gekomen… Zittend in de Wok-to-Go aan de Leidsestraat raakten we in gesprek over het pensioen- en zorgstelsel en hoe onze generatie (afstuderende twintigers en startende dertigers) van studie tot pensioen overal zelf verantwoordelijk voor is, in tegenstelling tot de generatie babyboomers voor ons. Toch leven onze leeftijdsgenoten vaak alsof  zij dezelfde grenzeloze economische groei en eindeloze sociale zekerheden kunnen aanspreken waar hun ouders van hebben geprofiteerd. Hoewel persoonlijke ontwikkeling op elk ander vlak een steeds hippere tijdsbesteding wordt (denk aan cursussen persoonlijk leiderschap, yoga retreats etc.) is er nog weinig financiële ontwikkeling. Zo gaat onze generatie gewapend met ongefundeerd advies van ouders, informatie van horen zeggen en een goede dosis “we zien wel” op pad.

Wij zien financiële ontwikkeling als basis voor verdere persoonlijke groei. Met Bright Perspective hopen wij invulling te geven aan de financiële ontwikkeling van onze generatie en de generaties na ons. We willen hierbij opereren op het snijvlak tussen persoonlijke ontwikkeling en financieel meesterschap omdat die hand in hand gaan. Onder financieel meesterschap verstaan wij het meester worden over je eigen financiën met als doel financiële stabiliteit, financiële vrijheid en misschien zelfs wel financiële onafhankelijkheid. Wat die dingen betekenen, komen we in volgende blogs op terug. Voor nu is het belangrijk te weten dat het meester worden over je eigen financiën niet begint bij je salarisstrook, portemonnee, creditcard of spreadsheet, maar bij je wensen, verlangens en gewoontes. Kan jij kritisch naar je eigen gewoontes kijken? En in welke mate ben je bewust van je eigen verlangens?

Via dit blog hopen we enthousiasme te creëren voor Financieel Meesterschap en de voordelen die daaruit volgen. Toch blijft het nog enigszins zoeken hoe we jou als lezer het beste kunnen ondersteunen, dus hebben we je hulp nodig. Laat ons weten wat je van onze artikelen vindt, hoe ze je helpen of wat voor vragen ze bij je oproepen. Misschien heb je vragen die je graag beantwoord ziet? Laat het ons weten!

Hoe meer feedback we krijgen, hoe beter wij onze artikelen en andere materialen kunnen aanpassen aan jouw behoeftes.

Start Up!

One thought on “Start Up!

  • september 5, 2016 at 16:30
    Permalink

    Nice artikel, ben t vooral eens dat persoonlijke ontwikkeling en financieel meesterschap hand in hand gaan. Heb veel aan jullie proefcursus gehad. Ga zo door!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *